Koken met Tias

Powerfood: KUCL

Intro

Eten is lekker, eten is goed, eten is leuk.

Eten maken moet kort duren, gemakkelijk zijn, weinig afwas voortbrengen en over een grote foutenmarge beschikken kwa hoeveelheden en tijdspannes. Dit gerecht beschikt over al deze kwaliteiten !

De naam van het gerecht is geinspireerd door de Bike en Run die we onlangs hebben gedaan tussen de KUL en de UCL. Die was kei vet ! En van lang lopen (en fietsen) krijg je honger, dus maak je eten. Niet alleen de dag zelf, maar ook 3 dagen later !

En zo is dit gerecht ontstaan.
(Eigenlijk bestond het natuurlijk al langer alleen had ik er zin in want een sluipende honger is mij al de hele tijd aan het achtervolgen en daar moest dringend iets aan gedaan worden !)

Hulpmiddelen en Ingredienten

Indien je over een kookvuur beschikt dan kan je daar een pot op plaatsen en zijn we vertrokken ! De pot vul je met water, liever teveel dan te weinig. Het wordt de bedoeling om in deze pot de pasta klaar te maken, het maakt niet uit dewelke, als het maar geen met inktvissmaak is (dat was goor).

Vaak is het eten dat ik maak flets omdat ik er vergeet kruiden in te doen, en moest ik over kruiden beschikken dan zou ik nog niet weten welke erin te kappen, en hoeveel. Daarom heb ik geleerd een half blokje kruiden-bouillon in men water te doen, dat geeft direct wat extra smaak !

Op een willekeurig moment gooit ge u pasta in het water en aventoe roert ge daar wat in met u vork, op het moment dat u pasta slap aan voelt als ge die tegen de wand plet is hij ongeveer goed. (niet luisteren naar al dat al-dente gedoe, dat is zogezegt lekker om dezelfde reden dat kaviaar het is: het komt bijna niet voor)

We zitten bijna in de helft : ) begeef uzelf naar de microgolf waar je een bord in plaatst, gevult met spinazie, al dan niet met room. Van die in-blokjes-gesneden-diepvries-spinazie is hier excellent voor. Mijn spinazie zat vermoedelijk al een tijdje in de diepvries want het smaakte naar diepvries dus gooide ik er een willekeurige hoeveelheid witte peper in, dat paste wel.

Ons weer naar het kookvuur begevend nemen we een pan waar we (gerookte) spekblokjes in doen, uit respect voor de pan liefst een spatel gebruiken om de spek om te gooien.

Om onnodig geexperimenteer met spekblokjes te vermijden zal ik even zeggen hoe ik hem het lekkerste vind: vuur op maximum, pan op vuur zetten, spek erbij en aktief omgooien tot op het moment dat ze wat hard zijn van buiten, maar nog altijd dik. (hmm, dat is bijna even vaag als andere bereidings-beschrijvingen...)

Eens u pasta klaar is en de spek gebakken, gooit ge die dingen bij op uw warme spinazie
Alles goed hartd mengen tot het een lekkere brij is !
Sommige mensen doen altijd zo iets extra bij hun eten en van die dingen, na actief te zoeken in mijn frigo heb ik boursin gevonden, en dat was de combinatie eens proberen wel waard (ik gooi er soms ook kaasblokjes in, die smelten dan en dat is goed). En jawel, die boursin paste daar heerlijk bij !

Conclusie

Weinig en simpel werk, 5 stuks afwas en een bord met eten voor 2 dat ge helemaal alleen kunt opeten, ideaal power food !

Afsluiter

Spelling en DT-fouten met bijhorende zinnen door Tias (at ulyssis.org)